Böcker

Har ganska dåligt med inspiration för att virka just nu. Jag tänkte istället göra ett inlägg om mina favoritböcker i kategorin virkning. Just nu har jag kommit in i en period när jag mest gör egna mönster men när jag virkar efter andras mönster använder jag helst de här böckerna:
 
Virka amigurumi
Boken Virka amigurumi av Mia Bengtsson var faktiskt den bok som fångade mitt intresse för virkning. Min slöjdlärare visade den för mig och en kompis och jag skaffade boken och antog utmaningen att virka en "maskot", som den hette. Med en del hjälp från mormor kunde jag senare stolt visa upp min första amigurumi. Mia Bengtssons bok är full av fantasifulla amigurumis. Hennes mönster är indelade i tre olika svårighetsgrader: lätt, medelsvår och utmaning. På så sätt kan man enkelt välja de mönster som passar ens kunskaper. Boken innehåller även tydliga beskrivningar för de olika maskorna och mönstren är lätta att förstå.
 
Virka sött
Sandra Moréns bok Virka sött upptäckte jag för ca ett halvår sedan och jag älskar den. Boken är full av godis, bakelser, glass och andra sötsaker och mönstren är för det mesta lätta att förstå. Det finns även en "virkskola" som är väldigt lätt att förstå, och den visar enkelt hur man virkar maskorna för både höger- och vänsterhänta. Jag har även hört rykten om att Sandra Morén planerar att ge ut en till bok snart...
 
Amigurumihundar
Amigurumihundar av Mitsuki Hoshi innehåller de sötaste virkade hundar jag sett. De är av en lite svårare svårighetsgrad, bland annat så är mönstren är lite kluriga att läsa men när man väl lärt sig blir det enklare. Självklart beror det också på vilka erfarenheter man har.
 
Virka roliga amigurumis & Virka glada amigurumis
Även dessa av Mia Bengtsson. Samma upplägg som i Virka amigurumis, med olika svårighetsgrader och förklaring av olika maskor. Och lika söta amigurumis! Som Mia Bengtsson själv skrivit: "lätta att göra, svåra att släppa".
 
Hoppas jag tipsat om något ni inte redan testat, haha. Jag rekommenderar verkligen de här böckerna, de är mina favoriter, och passar både nybörjare och mer erfarna virkare :)
 
 
Följ mig på Instagram för mer bilder!! @litenvirktant
Maila mig? lakritstroll@hotmail.com
 
/Frida
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0