Flätvirkning & ännu ett hjärta

Idag har jag lärt mig att virka flätor! Jag hittade en video (HÄR) och virkade en provbit för att testa. Jag virkade den i dubbelt garn eftersom det blir större och lättare att se då. Därefter provade jag även att göra en fläta i enkelt garn. Flätorna syns inte så bra på bilderna, de är tydligare i verkligheten.
 
Jag har också virkat ännu ett hjärta efter mönstret från bautawitch.se. Den här gången blev det ett blått i vad jag kallar galet garn. De två olika bilderna på hjärtat föreställer fram- och baksidan.
 
 
/Frida

Garnshopping är den bästa shoppingen

Idag har jag shoppat 20 nya garnnystan à 50 g, jag har alltså köpt ett helt kilo garn om jag har räknat rätt. Det var verkligen dags att fylla på mitt garnförråd nu. Nu ska här virkas!
Jag använder oftast garnet Helen från Rusta eftersom jag tycker att det är skönt att virka i och dessutom är det rätt bra pris på det (10 nystan för 100 kr, dvs 10 kr/nystan).
 
 
/Frida

Alla hjärtans dag!

Lagom till alla hjärtans dag har jag virkat tre likadana hjärtan som det min mamma fick i julklapp. Älskar verkligen det mönstret! Det kommer från BautaWitch, ni hittar mönstret häääär.
Jag kom även på att jag glömt att visa en liten Converse-sko som jag gjorde för ett tag sedan. Jag använde samma mönster som alltid, Pysselkiisens, som ni hittar häääär.
Och så till sist en liten uppdatering på mormorsrutorna. Det har nu blivit 48 stycken mormorsrutor i högen som ständigt växer...
 
 
Hoppas ni har en toppenbra alla hjärtans dag!
/Frida

Mormorsrutor #2

Mina mormorsrutor som i det senaste inlägget var sex stycken har nu blivit trettiosex! Jag som aldrig hade virkat en mormorsruta virkar nu mormorsrutor i raketfart. De börjar ta över mitt rum, jag vet inte riktigt var jag ska göra av dem så inte katterna får tag på dem... Hursomhelst så lutar det åt att mina rutor blir en filt. Hur stor den blir vet jag inte, det beror väl på hur mycket tålamod jag har!
 
 
/Frida
RSS 2.0