Totoro

Jag har ägnat denna söndag åt att virka Totoro! Det är en figur från den japanska filmen "Min granne Totoro". För ganska länge sedan frågade en kompis mig om jag kunde virka Totoro åt henne. Jag har sedan dess letat efter ett bra mönster, men inte hittat något jag känt mig nöjd med. Igår snubblade jag över ett på nätet, och eftersom jag inte hade något annat projekt på gång så bestämde jag mig för att göra den till min kompis. Min Totoro blev ca 14 cm hög och jag blev rätt nöjd med honom. Om ni vill virka Totoro hittar ni mönstret här (på engelska).
 
 
 
/Frida

Virkad filt med små mormorsrutor

Äntligen är den klar! Ungefär två månader efter att jag virkade den första rutan är min filt färdig. Den blev 72 rutor stor, cirka 68 x 59 cm. Den består av sex olika rutor (alltså sex olika färgkombinationer) som återkommer tolv gånger vardera.
     Jag virkade helt enkelt 72 mormorsrutor, sydde ihop dem på samma sätt som min filt med stora rutor (med kaststygn i bakre mb) och avslutade med att virka ett vanligt mormorsrutevarv runt hela filten i vitt garn.
     Nu när jag nyligen har avslutat två större projekt har jag ingen aning om vad jag ska virka. Jag har en massa UFO:n som jag borde ta tag i, men vi får se. Jag är bra på att påbörja nya projekt men dålig på att avsluta dem...
 
 
/Frida

Virkad filt med stora mormorsrutor

Förra veckan blev jag klar med filten som jag skrev om i det senaste inlägget, den med stora rödvita mormorsrutor. Jag blev jättenöjd med den! Och mamma som fick filten blev också glad. :)
     Jag utgick från det här mönstret från garnstudio.com, men jag gjorde några ändringar. Bland annat så virkade jag med virknål 3,5 istället för 5 och med tunnare garn än det som rekommenderades, vilket gjorde att min filt blev mindre. Min filt blev ca 106 x 71 cm stor.
    Jag funderade länge på hur jag skulle sätta ihop mormorsrutorna, d.v.s. om jag skulle virka eller sy ihop dem, men det blev till slut så att jag sydde ihop dem med enkla kaststygn i svart garn. Jag sydde bara genom en maskbåde, vilket gjorde så att det blev lite skillnad på fram- och baksidan. De maskbågar jag inte sydde genom bildade streck på framsidan och jag tycker att det blev snyggt (på bilderna nedan syns det dock inte jättebra). Jag avslutade även med att virka ett vanligt mormorsrute-varv med det svarta garnet runt hela filten.
     Annars då? Jag har inte virkat så mycket men jag fäster trådar på mina små mormorsrutor för fullt. Det går sakta men säkert framåt med det också. Med betoning på sakta. Hehe.
 
 
/Frida
 

Nytt mormorsrutor-projekt

Hejsan! Jag har inte bloggat de senaste dagarna eftersom jag har spenderat mitt sportlov i Åre. Men jag har virkat i alla fall! Mina vänner kallade mig "tant Frida" när jag satt och virkade i stugan på kvällarna.
Mina blå-beige-vita mormorsrutor har blivit 72 stycken till antalet och jag har bestämt att filten ska bli 8x9 rutor stor, vilket betyder att jag är klar med dem. Jag har börjat fästa alla trådar nu och det är verkligen ett evighetsjobb eftersom jag först efteråt förstått att man ikan virka in alla lösa trådar medan man virkar rutorna. Känner mig lite dum som inte kom på det innan. Men men, det är bara att fästa alla 432 trådar. Woho...
Jag har även börjat på ett nytt projekt med mormorsrutor! Jag har verkligen fastnat för att virka såna, haha. Den här gången ska det bli en filt med sex stora mormorsrutor i rött och vitt och med en svart kant runt. Jag har gjort tre rutor hittills - bara hälften kvar nu då! De färdiga rutorna är ca 34 cm långa från kant till kant.
 
Mobilbild - sorry!
 
/Frida
 
RSS 2.0