SOMMARLOV

Nu har jag sommarlov. Äntligen!
 
Munken jag skrev om i mitt senaste inlägg blev klar för några dagar sedan. Ta-daa! Den var ganska jobbig att göra, det var till exempel ganska många maskor på varje varv så det tog ett tag. Sedan var den lite svår att stoppa men jag lyckades! Efter munken har jag inte börjat på något nytt.
 
Kan såhär i förväg säga att jag inte vet hur ofta jag kommer kunna blogga nu i sommar eftersom jag inte kommer att vara hemma så mycket. Jag ska försöka göra ett inlägg då och då!
 
/Frida
 

Seg förkylning + noll inspiration

Nu har min förkylning äntligen börjat ge sig! Det var visst en ovanligt envis en.
 
Jag har känt hela dagen att jag vill virka något - men jag visste inte vad! Har inte haft någon inspiration alls. Så till slut bestämde jag mig för att försöka mig på en munk, något som jag aldrig virkat förut.
 
Jag använder mönstret från Sandra Moréns bok Virka sött - älskar den boken. Vi får väl se om det blir nåt av detta!
 
 
Hej så länge!

Bilder, bilder, bilder

JA! Nu kommer bilder på saker jag virkat tidigare - dock bara de som jag hade i min dator för tillfället.
 
Klicka på bilderna för att se dem större!
 
Amigurumis/övrigt:
Det här är en bild på en liiten del av allt jag virkat. Hela mitt rum uppfylls av olika 'gurumisar men här satte jag upp några hyllor i hopp om att skapa lite ordning.
Barbapapa som sitter i trappan gjorde jag för kanske två år sedan - ni anar inte hur stolt jag var över honom! Nu inser jag att han inte är särskilt snyggt virkad alls, men då var han typ det coolaste jag gjort.
 
 
Två converse-skor som jag virkat! Den gröna gjorde jag för ett tag sen, och den röda fick min mamma i morsdagspresent förra veckan.
 
Min fina fåret Shaun! Gjorde honom i dubbelt garn så han blev ganska stor.
 
En "ninjamunk". Enligt mönstret är det en munk men min kusin såg den och bad mig virka en ninja till honom, så jag virkade en ninjamunk!
 
   
Jag hittade ett jättegulligt mönster på pyttesmå strupor, och även tips på att sätta fast gem under för att göra dem till skridskor. Jag valde även att snöra en skridsko med sytråd.
 
 
Två trasdockor, Tora till vänster och Rut till höger, och ett gäng aliens som jag hittat på själv med inspiration från ett annat mönster.
 
 
En docka, Filippa, virkad i tjockt garn som jag även sydde lite kläder till. Hunden som någon döpte till August är virkad i samma garn.
 
       
En legobit, en liiiten bil som mamma fick och en liten uggla.
 
Mat:
  
  
  
Belgisk våffla med sylt och grädde, en pajbit med äppelskivor på, en prinsessa där någon skurit en bit, två minicupcakes och en semla!
 
Mina egna mönster:
      
En yttepytteliten hamburgare (bröd, burgare, sallad, ost och tomater), en liten smörgås (bröd, sallad, ost och tomater), en tallrik med spagetti och köttbullar och ketchup och en bläckfisk med snurrade armar.
 
Japp, det var det. Det här är en del av det jag gjort under det senaste året, typ. Hoppas ni gillar det! Bara att fråga var jag har fått tag på mönster om ni undrar :)
 
/Frida

Snabb uppdatering

Mina virknålar ligger för tillfället stilla i sitt fodral eftersom 1) jag har sjukt mycket på gång i skolan såhär mot slutet av vårterminen, och 2) jag har gått och blivit förkyld. Nu tänker du säkert att när man är sjuk så har man hela dagarna till att virka, men nej. Jag ligger utslagen i soffan och kollar på film och orkar inte ens försöka ta itu med ett nytt virkprojekt (eller ett gammalt för den delen). Vi hörs om ett par dagar när jag har nåt mer intressant att berätta. Funderar på att visa en del färdiga amigurumis med mera snart. Vi får se.

/Frida
RSS 2.0