Två filtar på gång

För tillfället virkar jag på två stora filtar, det vill säga två evighetsprojekt. Förhoppningsvis hinner jag inte tröttna på dem innan de blir färdiga...
 
Den första är filten i mormorsränder som jag påbörjade för ganska länge sedan, som jag har kommit en bra bit på vid det här laget. Sen är det ju den lilla detaljen att jag inte tänkte på att man kan virka in ändar under arbetets gång.... Jag fäste trådar på det stora partiet då och då medan jag virkade den delen, men för tillfället har jag 67 lösa garnändar att fästa på de mindre delarna - jag kanske borde börja virka in ändarna nu så jag slipper ägna flera år åt att fästa trådar sen? Så här ser filten ut just nu i alla fall:
 
 
 
Och så var jag på Rusta häromdagen. Sammanlagt 37 garnnystan fick jag med mig hem; 10 nystan Helen och 27 nystan Polly som de just nu säljer för fem kronor styck. Idag var jag där igen och då var det mesta av Polly slut men sex nystan till blev det i alla fall. Hursomhelst så har jag påbörjat en filt i Polly (som för övrigt är jättemjukt och skönt att virka i). Jag provade på att virka zickzackmönster vilket inte var särskilt svårt att lära sig, men jag fick repa upp och börja om några gånger innan jag fick till det.
 
 
/Frida

Kudde av african flowers

Hela hösten har skolan och annat tagit upp mycket av min tid vilket har lett till att jag inte hunnit virka några julklappar. Men ungefär en vecka innan jul fick jag lov från skolan och då kunde jag äntligen lägga tid på att virka igen. Jag fick för mig att testa att virka african flowers, som jag sett så många andra göra. Jag tycker de är så fina och jag ville lära mig att göra såna själv. Det i kombination med den plötsliga insikten att jag inte virkat en enda julklapp i år resulterade att jag började virka blommor i raketfart för att hinna bli klar med en kudde innan julafton. På kvällen den tjugotredje december fäste jag den sista tråden och dagen därpå gav jag bort en kudde i african flowers till min mormor i julklapp.
 
Jag tror att det blev 39 blommor till slut, alla virkade i garnet Helen från Rusta. Det roliga är att ingen blomma är en annan lik, de är olika allihop. Eftersom jag inte var säker på hur täta blommorna skulle bli så hade jag köpt en liten kudde från Ikea att virka in istället för att bara fylla kudden med vadd och riskera att den skulle läcka. Kudden jag köpte var 35 x 35 cm stor så jag antar att måtten på den färdiga kudden också ligger där nånstans. Nedan ser ni bilder på kuddens båda sidor. För att vara mitt första projekt med african flowers måste jag säga att jag är riktigt nöjd med den!
 
 
 
De senaste veckorna har jag plöjt igenom flera hela säsonger av tv-serien Vänner och jag har mest tagit det lugnt, vilket har varit väldigt skönt. Men det bästa av allt är att jag har kunnat släppa all stress som funnits där hela hösten och jag fick äntligen tillbaka lusten att virka som jag inte känt på länge. Jag har tagit tag i filten i mormorsränder som jag påbörjade för ganska länge sedan och jag har faktiskt kommit en bra bit på den under lovet. Nu sitter jag på massa nya idéer gällande både filten och andra projekt som jag vill påbörja.
 
/Frida
RSS 2.0