Några små dockor

För ett tag sedan improviserade jag och gjorde en liten docka. Sedan gjorde jag två till och idag virkade jag klart nummer fyra. De är helt efter eget mönster och jag har valt att kalla dem Amy, Sam, Jenna och Bella. Och jag kan lova att det är fler på gång!
 
 
Följ mig på Instagram för mer bilder!! @litenvirktant
Maila mig? lakritstroll@hotmail.com
 
/Frida
 
 
 

Böcker

Har ganska dåligt med inspiration för att virka just nu. Jag tänkte istället göra ett inlägg om mina favoritböcker i kategorin virkning. Just nu har jag kommit in i en period när jag mest gör egna mönster men när jag virkar efter andras mönster använder jag helst de här böckerna:
 
Virka amigurumi
Boken Virka amigurumi av Mia Bengtsson var faktiskt den bok som fångade mitt intresse för virkning. Min slöjdlärare visade den för mig och en kompis och jag skaffade boken och antog utmaningen att virka en "maskot", som den hette. Med en del hjälp från mormor kunde jag senare stolt visa upp min första amigurumi. Mia Bengtssons bok är full av fantasifulla amigurumis. Hennes mönster är indelade i tre olika svårighetsgrader: lätt, medelsvår och utmaning. På så sätt kan man enkelt välja de mönster som passar ens kunskaper. Boken innehåller även tydliga beskrivningar för de olika maskorna och mönstren är lätta att förstå.
 
Virka sött
Sandra Moréns bok Virka sött upptäckte jag för ca ett halvår sedan och jag älskar den. Boken är full av godis, bakelser, glass och andra sötsaker och mönstren är för det mesta lätta att förstå. Det finns även en "virkskola" som är väldigt lätt att förstå, och den visar enkelt hur man virkar maskorna för både höger- och vänsterhänta. Jag har även hört rykten om att Sandra Morén planerar att ge ut en till bok snart...
 
Amigurumihundar
Amigurumihundar av Mitsuki Hoshi innehåller de sötaste virkade hundar jag sett. De är av en lite svårare svårighetsgrad, bland annat så är mönstren är lite kluriga att läsa men när man väl lärt sig blir det enklare. Självklart beror det också på vilka erfarenheter man har.
 
Virka roliga amigurumis & Virka glada amigurumis
Även dessa av Mia Bengtsson. Samma upplägg som i Virka amigurumis, med olika svårighetsgrader och förklaring av olika maskor. Och lika söta amigurumis! Som Mia Bengtsson själv skrivit: "lätta att göra, svåra att släppa".
 
Hoppas jag tipsat om något ni inte redan testat, haha. Jag rekommenderar verkligen de här böckerna, de är mina favoriter, och passar både nybörjare och mer erfarna virkare :)
 
 
Följ mig på Instagram för mer bilder!! @litenvirktant
Maila mig? lakritstroll@hotmail.com
 
/Frida
 
 

Baby-minion #2

Min fjärde minion blev färdig för några dagar sedan. En till baby-minion blev det! Den ska min syssling få - hon är helt besatt av dem.
På de här bilderna är det baby-minionen till höger som är den senaste.
 
 
Följ mig på Instagram för mer bilder!! @litenvirktant
 
/Frida
 

Baby-minion och massa bilder

Igår kväll gjorde jag min tredje minion - en liten baby-minion! Den är, som ni ser på bilderna, mindre än de två andra jag gjort och även den är virkad efter eget mönster.
Här har ni lite fler bilder på mina minions!       
 
 
Följ mig på Instagram för mer bilder!! @litenvirktant
 
/Frida

Minions

Nu är min första minion klar! Och den andra, för den delen. De är virkade helt och hållet efter eget mönster, måste säga att jag är ganska nöjd!
Ska fixa bättre bilder imorgon, men här är de två jag tog idag:
 
 
Följ mig på Instagram för mer bilder!! @litenvirktant
 
/Frida
 
 
 

Instagram!!!

Hej! Vet ni vad? Nu finns jag på instagram!
Jag har skapat ett konto på insta där jag kommer att lägga ut bilder på allt jag virkar. Men framför allt så kommer jag att uppdatera mycket mer än här på bloggen!
Jag har redan lagt ut ett par bilder som inte hamnat här än. Och idag kom det en liten sneak peek på mitt huvudprojekt just nu.... ;)
 
Så: följ mig på instagram för att ta del av korta uppdateringar som kommer ganska ofta, och följ min blogg för lite längre och mer utförliga inlägg!
 
@litenvirktant
 
 
/Frida
 

Grytlappar

Igår kväll gjorde jag en lila grytlapp, och nyss gjorde jag klart en grå. Det var mormor som bad att jag skulle virka några nya grytlappar som vi kunde ha här i stugan, så eftersom jag inte har något annat projekt på gång just nu så gjorde jag två stycken direkt.
 
Jag använde virknål nr 6 och började med 7 fm i en ring. Sedan virkade jag bara runt runt och ökade med 7 m varje varv, tills jag fått den storlek jag ville ha (den lila är lite mindre än den grå).
 
 
/Frida

Uppdatering

Tänkte ge er en liten uppdatering på vad jag virkat sedan sist.
 
Chokladask
Strax före jul hittade jag en ask med chokladpraliner i Sandra Moréns bok Virka sött, och bestämde mig för att göra en sån till mormor i julklapp. Så jag satte igång att virka. Men jag hann inte bli färdig med asken, utan har jobbat på den lite till och från sedan dess, eftersom jag tappade motivationen att virka på den. jag fick improvisera lite i slutet men det blev bra i alla fall. Så i slutet av juli kunde mormor äntligen få sin julklapp.
 
 
 
Converse #5, #6 & #7
Sko nummer 5 blev en blå. Jag har även gjort ett helt par Converse, något jag inte gjort tidigare. Även de i blått. Det var lite klurigt eftersom mönstret jag virkar efter gör så att skon blir lite formad, men det gick bra. De blir en present till min lilla syssling som kommer i november!
 
 
 
Mumin
Jag känner en person som tycker väldigt mycket om mumintrollet. När jag träffade henne nu i sommar så hade jag slut på inspiration för att virka, och då föreslog hon att jag skulle virka ett mumintroll som hon kunde få. Så jag satte igång att leta mönster på nätet och gjorde ett försök. Jag blev riktigt nöjd med honom faktiskt.
 
 
 
Minion
Jag har även antagit en liten utmaning. Jag ska försöka virka en minion - en sån där liten gul varelse från filmen Despicable Me. Det hade säkert varit lätt att hitta ett mönster på nätet att virka efter, men jag kände att jag ville göra min alldeles egen minion. Det gick ganska bra - tills mitt garn tog slut. Eftersom jag för tillfället befinner mig i stugan så har jag inte möjlighet att skaffa mer, så jag får helt enkelt vänta tills jag kommer hem innan jag gör klart den. Har inga bra bilder på hur den ser ut hittills men ni får se sen!
 
 
/Frida
 
 
 
RSS 2.0