Mamma fyller år!

Idag fyller världens bästa mamma år! Det ska firas med tårta.
När jag för ett tag sen frågade mamma vad hon önskade sig svarade hon "en blomma". Så då tänkte jag att jag kunde virka en blomma till henne! Jag hittade ett mönster hos Pysselkiisen, men jag ändrade lite för att få till blomman precis som jag ville ha den. Mönstret hittar ni här.
Mamma fick också en liten kylskåpsmagnet som jag virkat efter eget mönster. Den föreställer en pannkaka om ni inte såg det haha. Alice hittade pannkakan när jag skulle försöka fota den, och den var jätterolig att leka med. Hon petade ner den på golvet ett antal gånger. Knaskatt.
 
 
/Frida
 
 
 

Julklappsvirkning

Tänkte bara varna er för dåligt bloggande inom de kommande veckorna! Jag håller för tillfället på att virka julklappar och det är nog bäst om jag inte visar det här innan jul eftersom jag inte vill riskera att de som ska få det ser i förväg. Efter jul kommer jag göra ett inlägg med alla virkade julklppar så ni kan få se dem :) och allt jag virkar som inte är julklappar kommer upp på bloggen direkt.
 
/Frida

Massa små ugglor & en nyckelring

Imorse blev min beställning på ugglor klar. Det blev två grå, två gröna, två blå och två ljusblå.
Jag har även gjort en till liten strumpa, som ska sitta på mina nycklar :)
 
 
 
Hoppas ni har en fin helg!
/Frida

Små små ugglor

Nu har det blivit två små ljusgröna ugglor också :)
 
 
/Frida

Liten uggla

 Igår virkade jag en liten uggla efter eget mönster. Jag såg den framför mig och ville testa om den gick att virka, jag improviserade helt och hållet. Ugglan är ca 3 cm hög och jag blev så himla nöjd med den! Har redan fått beställning på ett gäng små ugglor, så nu ska här virkas.
 
 
/Frida

Småsmåsmå strumpor & skridskor

Jag kan inte få nog av att virka dessa söta små strumpor och skridskor. De är perfekta att virka av restgarner, eller om man är mellan två projekt, eller att ge bort. Och de går fort att virka! Och så är de ju så söta.
Mönstret kommer från Kungen & Majkis, kolla in bloggen om ni inte redan gjort det. Direktlänk till mönstret finns häääär.
Strumporna är virkade i vad jag kallar "galet garn", dvs väldigt mönstrat och färgglatt garn. Alla sex är virkade med samma nystan, ändå blev de så olika!
 
 
/Frida
 

Trasdockan Iris

Min tredje trasdocka är klar! Hon fick heta Iris. Hon blev lite större än mina andra två trasdockor, Rut och Tora, eftersom jag virkade henne i tjockare garn. Hon fick även en annan frisyr och en annan sorts ögon.
Mönster till trasdockorna finns HÄR om ni vill virka egna :)
 
Iris
 
Iris och Svea
 
Tora, Rut och Iris
 
/Frida

Trasdocka på gång

Den här helgen har jag ägnat åt att virka. Jag planerade att plugga, men.. ja. Det blev inte riktigt så. Hehe. Hur som helst, en trasdocka håller på att ta form. Än så länge har jag gjort hennes huvud, kropp, armar och kjol. Den nedersta bilden föreställer Tora och Rut, mina andra trasdockor som jag gjorde för ganska länge sedan. (Båda bilderna är mobilbilder, sorry för det, men ni får bättre bilder när den nya dockan är klar!)
Hoppas ni haft en bra helg!
 
 
/Frida
 
 

Bildbomb: mera minioner

Jag har virkat tre minioner till, på beställning. En av dem fick en rosa rosett!
Att göra egna mönster är kul, men jag blir inte riktigt nöjd. Ändrar något för varje minion jag virkar, haha.
Här är mina fem stora minioner (de nya som snart ska få flytta är de tre som saknar mun):
 
 
/Frida
 
 

Prinsesstårta igen

Jag blev klar med min tredje prinsesstårta för några dagar sedan. Jag ändrade mönstret och gjorde den en aning mindre, och det tog ett bra tag innan jag fick till rosen som jag ville ha den men nu så. Här är den:
 
 
/Frida
 
RSS 2.0