Mormorsrutor!

Jag har för första gången i mitt liv (bortsett från några misslyckade försök som hamnat i papperskorgen) virkat en mormorsruta! Och sedan fem till. Vet inte ännu vad jag ska ha dem till och de är inte särskilt snygga. Jag ska virka ett gäng till och till slut blir det väl något av dem. Förhoppningsvis blir de också lite snyggare med tiden, för det är ju faktiskt så att övning ger färdighet! Har ni något tips på vad man kan göra med mormorsrutor??
 
 
/Frida

Blåbärscheesecake

Den senaste veckans projekt är klart! Det blev en blåbärscheesecake med grädde och blåbär på. Den är virkad efter mönstret som finns i Sandra Moréns bok Virka sött. Jag vill verkligen rekommendera den boken till alla som gillar att virka bakverk!
 
 
/Frida
 

Randig mössa

Jag hade verkligen ingen aning om vad jag skulle virka, så jag gjorde en mössa. Jag använde virknål nr 5 och dubbelt garn och den är virkad som OS-mössan, som blev väldigt hypad vid vinter-OS 2010 (scrolla ner för mönster, det finns längst ner i inlägget). Randningen gjorde jag såhär: 3 varv vit, 3 varv beige, 3 varv vit, 3 varv beige osv.
 
 
 
/Frida
 

Sista julklappen

Nu är den sista virkade julklappen klar, en grytlapp till farfar. Den är våffelmönstrad och virkad efter samma mönster (mitt eget) som mina andra grytlappar. Farfar ska även få en tallrik och en skål som jag målat med porslinspennor på.
 
Jag älskar att det har blivit vinter igen!
 
/Frida
 
 

Sticka på armarna???

Eftersom jag har helt slut på inspiration för tillfället så klickade jag runt lite på nätet för att få tips på något att virka. Jag hittade ett klipp från Nyhetsmorgon där en kvinna som heter Lisa visar hur man stickar på armarna - det vill säga hur man använder armarna som stickor för att sticka en stor halsduk på en halvtimme. Länk till där jag hittade klippet har ni ---> HÄÄÄR <---, mitt tips till er är att kolla på det!!
Gissa om jag blev sugen att testa?! Jag hittade snart Lisas blogg där hon i ett inlägg (här) skrivit bland annat vad hon använt för garn och hur hon gjorde.
Imorgon ska jag till alla garnaffärer i närheten för att se om någon möjligtvis säljer Svarta Fårets Colibri.
 
/Frida
RSS 2.0