Annandag jul

Idag har jag virkat en till liten uggla, en beige. Jag har även (som ni kanske ser) gjort några små ändringar i min bloggdesign. Jag är så oteknisk som man bara kan bli, men jag blir bättre och bättre på att sköta om alla små inställningar i min blogg. Nu blev jag riktigt nöjd faktiskt, men insåg nyss att jag hade råkat göra så att textstorleken på kommentarerna var tio gånger så stor som storleken på texten i inläggen, haha. Så om ni ser något som ser jättekonstigt ut får ni gärna säga till!
Sen har jag självklart, precis som de två föregående dagarna, ätit massa julmat. Det känns som att det enda man gör under julen är att äta! Snart rullar jag väl fram.
 
 
/Frida

Virkade julklappar

Men hej! Nu är jag tillbaka! Igår firade jag jul med min familj, det var jättemysigt. Hoppas ni hade en lika bra julafton som jag :)
Nu har jag gett bort alla virkade julklappar som jag gjort den senaste månaden. Och nu ska ni få se dem eftersom jag inte behöver hålla dem hemliga längre!
 
Mamma fick en röd grytlapp med våffelmönster av mig. Mönstret är mitt eget som jag gjorde för några månader sedan. I förrgår hittade jag ett mönster på ett jättefint hjärta hos BautaWitch, så jag snabbvirkade ett till mamma. Mönstret på hjärtat hittat ni här. Kolla in bloggen om ni inte redan gjort det, där finns mycket inspiration och fina gratismönster.
 
Mormor fick två grytlappar eftersom hon sagt att hon behöver det, och jag gjorde även två kylskåpsmagneter till henne.
Den blå grytlappen är bara virkad med stolpar, fram och tillbaka.
Den blå magneten är en miniatyr av den blå grytlappen, fast den är virkad med fasta maskor istället för stolpar. Den andra magneten föreställer en pannkaka. Magneter har jag köpt hos Panduro och klistrat på baksidan.
Den rosa grytlappen är virkad efter samma mönster som den röda som mamma fick, men den är virkad med ett tunnare garn (bomullsgarn). Den är nog den mest välgjorda grytlapp jag gjort!
 
En av mina kompisar har köpt sin första egna bil nyligen, och han bad mig att virka en liten röd bil som han kunde hänga upp i sin röda bil. Så jag gjorde en till honom i julklapp! Mönstret kommer från Virkverket och det hittar ni här tillsammans med ett mönster på en annan liten bil.
 
Utöver det jag visat i det här inlägget så håller jag på med en våffelmönstrad grytlapp till farfar som inte riktigt hann bli klar. Min syster ska även få en sak som jag inte kunde göra klar eftersom garnet jag använde tog slut... men ska inte avslöja för mycket om det!
 
Tack mina trogna läsare för att ni stannat trots dålig uppdatering 
Ha en fortsatt trevlig julhelg nu!
/Frida
RSS 2.0