Studentfirande

Idag har jag firat min fina vän Johan som tagit studenten. Självklart var jag tvungen att virka en present till honom! Det blev en sköldpadda med en studentmössa på huvudet. Mönstret på sköldpaddan är det som finns i Mia Bengtssons bok "Virka amigurumi" och mönstret på studentmössan är Pysselkiisens (ni hittar det här).
     Och idag fick även jag sommarlov! Mitt sista sommarlov - nästa år är det min tur att ta studenten!! Men det ska bli sååå skönt med lov. Jag vet dock inte hur mycket jag kommer virka eller hur ofta jag kommer kunna uppdatera bloggen, men förhoppningsvis kommer det upp ett inlägg då och då.
     Låt mig nu presentera sköldpaddan Ivar (och Svea som också ville vara med på bild):
 
 
/Frida

Kan inte sluta virka mormorsrutor

Jag har virkat 24 nya mormorsrutor som det antagligen blir en filt av så småningom. Det har också blivit en prästkrageruta efter BautaWitchs mönster. Det roliga med dessa prästkragerutor är att det blir en snygg 3D-effekt (prästkragen står ut lite) och jag försökte fånga det på bild men det gick inte...
 
 
/Frida

Väska av mormorsrutor #1

Egentligen blev min väska av mormorsrutor färdig för ett ganska bra tag sedan, men jag har varken haft tid eller ork att fota den. Idag tog jag i alla fall tag i det och här är den nu. Den består av 18 rutor som jag sytt ihop med kaststygn. Till handtag virkade jag två remsor som båda består av två rader med stolpar. Med virknål 3,5 och rutor på fem varv blev väskan precis lagom stor för mina A4-skrivblock - perfekt att ha dem i till skolan med andra ord.
     Min inspirationsnivå är just nu på noll, om inte lägre än det till och med. Jag vet verkligen inte vad jag ska virka, vilket är otroligt frustrerande. Tack och lov är det lugnt i skolan nu efter månader av oändligt skolarbete, och förhoppningsvis kan jag koppla av och få tid och lust att virka igen. Jag har i alla fall tagit tag i ett UFO som legat i någon månad, även det en väska av mormorsrutor. Jag ska försöka bli klar med den, sedan får vi se vad som händer.
     Men jaja, nu kommer bilderna på den färdiga väskan i alla fall!
 
 
/Frida
 
RSS 2.0