MÖNSTER - liten liten uggla

Halloj!
Idag tänkte jag dela med mig av mitt första mönster här i bloggen! Jag har renskrivit mönstret på den lilla ugglan som jag virkade för ett tag sedan, och nu är det dags för er att få ta del av det.
 
Om du virkar en uggla så vill jag jättegärna se den! Har du en blogg där du visar den får du gärna länka, annars kan du maila mig på lakritstroll@hotmail.com.
 
Är det något i mönstret som är otydligt eller som du inte förstår så är det bara att kommentera eller maila mig, så får jag försöka förklara lite bättre. Hör av dig om du undrar över något helt enkelt!
 
 
Liten liten uggla
När jag virkade mina ugglor använde jag virknål nr 3,5 och garnet Helen. De blev då ca 3,5 cm höga.
 
Förkortningar:
fm - fast maska
lm - luftmaska
sm - smygmaska
2i1 - 2 fm i samma m = öka
2->1 - minska
(X) - antalet maskor på varvet
 
Kropp:
1) 2 lm, 5 fm i 2:a m från nålen (5)
2) 2i1 (10)
3) 1 fm, 2i1 (15)
4) 2 fm, 2i1 (20)
5-7) 1 fm i varje m (20)
8) 2 fm, 2->1 (15)
9) 1 fm, 2->1 (10)
10) 2->1 (5)
Avsluta med 1 sm. Stoppa kroppen innan hålet blir för litet. Klipp av garnet och fäst trådarna.
 
Vinge (gör 2):
5 lm, vänd, 4 fm
Fäst tråden i början och spara en bit på slutet att sy fast vingen med.
 
Öga (gör 2):
1) 2 lm, 6 fm i 2:a m från nålen (6)
Avsluta med 1 sm i den första fm du gjorde. Fäst tråden i början och spara en bit på slutet att sy fast ögat med. Brodera ett svart streck mitt på ögat.
 
Montering:
Sy fast ögonen och vingarna på ugglans kropp. Brodera en liten näbb med svart garn mellan/nedanför ögonen.
 
Klart!
 
Det är jättekul om du vill använda mitt mönster, men kom ihåg att det är mitt mönster. Du får inte sälja det eller påstå att det är ditt. Du får gärna ge bort ugglor virkade efter mitt mönster, men du får inte sälja dem. Om du vill dela med dig av mitt mönster - länka hit till min blogg! 
 
 
/Frida

Mormorsrutor igen!

 
Häromdagen hittade jag ett stort lila garnnystan som jag aldrig använt. Jag insåg att det hade ungefär samma tjocklek som de garner jag brukar använda - yay! Så jag började på ännu ett projekt med mormorsrutor. Det ska bli en väska, och det lutar just nu åt att bli den på den nedersta bilden. (Jag lade upp rutorna på bordet för att se ungefär hur de färdiga väskorna skulle se ut).
Jag har gjort tolv rutor hittills, i sex olika varianter, och de är 11 x 11 cm stora. Jag älskar verkligen färgerna i de här rutorna!
 
 
/Frida

Fotbollstjej

Min syster fyllde år nyligen, och eftersom hon älskar fotboll så ville jag virka något åt henne med koppling till just fotboll. Det blev till slut en liten version av henne själv! 
Jag använde mönstret på Mia Bengtssons "Harajukuflicka" i boken Virka roliga amigurumis, med några små ändringar. Jag gjorde kläderna och skorna så lika min systers matchkläder och fotbollsskor som möjligt. Även hårfärgen är härmad efter min systers blonda och självklart broderade jag en sexa på ryggen då det är den siffran min syster spelar med.
 
 
/Frida
RSS 2.0