Armstickad halsduk

För nästan ett år sedan såg jag ett klipp där en kvinna stickade en halsduk på armarna. Ända sedan dess har jag varit på jakt efter ett passande garn att armsticka en halsduk av, men jag har inte hittat något. För ett par veckor sedan var jag i Linköping, och då hittade jag i en garnaffär ett jättetjockt garn, perfekt för att sticka på armarna! Gissa om jag blev glad?!
 
Garnet heter Fame och kommer från Marks & Kattens. Det består av 75% ull och 25% polyamid, och det är nästan som fingervirkat, dvs jättetjockt.
 
 
 
Igår tog jag tag i saken och stickade en halsduk av garnet, med mina egna armar som stickor. Det var jätteroligt! Och fort gick det, tog kanske en halvtimme + tiden det tog att fästa ändarna och sy ihop den till en tub.
 
Jag använde båda härvorna så halsduken blev låååång och ganska tung, ca 400g. När jag mätte den (efter att jag sytt ihop den) mätte den ca 263 cm runt. Den går att vira tre varv runt halsen - jättegosigt!
 
Så dagens tips till er: sticka en halsduk på armarna! Det är jätteroligt och den blir väldigt mysig. Oj vad jag ska mysa i min stora tjocka halsduk i vinter!
 
 
/Frida

Lite smått & gott

Hejsan! Nu var det ett tag sen, igen. Den senaste månaden har jag inte riktigt hängt med, så mycket att göra i skolan och massa annat som hänt runt omkring och jag har knappt hunnit med att virka alls. Jag kände i alla fall att det var dags för en liten uppdatering här...
 
 
Ett par handledsvärmare har det blivit, i ljusrosa Roma från Hjertegarn. Jag använder dem flitigt och det är så skönt att slippa frysa jämt och ständigt! De är virkade efter eget hittepå, och mönster kommer förhoppingsvis upp här inom kort.
 
 
 
En liten sneak peak på det jag virkar just nu........
 
 
 
Och så måste jag bara visa vad jag hittade i en tygaffär idag: ett litet rosa snigelmåttband! Det är 1m långt och så himla gulligt!
 
 
Ha en fortsatt trevlig helg!
/Frida
RSS 2.0