Påsklov = panda + portmonnä

Japp, mitt påsklov har resulterat i en panda och en liten portmonnä (eller nåt - jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det).
 
Portmonnän är egentligen ett UFO (unfinished object) som jag började på för ett tag sedan men som sedan blev liggande. Tanken var att det skulle bli någon form av plånbok, som jag skulle kunna ha mina kort och lite småpengar i när jag inte orkar ta med mig hela min plånbok. Så igår tog jag alltså tag i det och gjorde färdigt den. Den är virkad lite halvt på improvisation, och enbart med stolpar. Jag gjorde ett knapphål och sydde fast en knapp så man kan stänga den. Den blev ca 10,5 x 7 cm stor. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med det färdiga resultatet!
 
 
Pandan är virkad efter kaninmönstret i Mia Bengtssons bok "Virka amigurumi", jag gjorde bara ett par egna öron och en liten svans. Ögonen var lite kluriga och jag tror jag provade det mesta innan jag blev nöjd med dem. Pandan blev ca 27 cm hög, från foten till toppen av örat.
 
 
Nu ska jag njuta av min sista påsklovsdag innan det är dags för skola igen imorgon. Ha det bra!
/Frida

Pinterest, bokstäver & mera mormorsrutor

Hörni, jag har upptäckt Pinterest. Vilken underbar inspirationskälla! VARFÖR har jag inte upptäckt det tidigare? Jag sökte på "virkat" på Pinterest häromdagen och fastnade i några timmar framför datorn, det fanns ju så mycket att titta på! Min profil på Pinterest hittar ni här. Kika in om ni vill, jag "pinnar" alla möjliga virkade saker - amigurumis, kläder, inredningsprylar...
     Jag hittade i alla fall en bild på en väska med mormorsrutor som jag tyckte om. Jag hade tidigare sett ett fint mönster på mormorsrutor hos Virknålen och majskroken som jag ville testa så jag satte i gång att virka rutor med målet att göra en väska. Hittills har det blivit fyra rutor men fler ska det bli! Mönstret på mormorsrutorna är det här men jag ändrade lite på det sista varvet för att få till det som jag ville ha det.
     Jag hittade även ett mönster på virkade bokstäver, gissa var haha. Jag virkade två F i olika tjockt garn bara för att testa och det var rätt enkelt. Mönster på hela alfabetet finns här, på engelska.
 
Mina rutor
 
Min inspiration - bild från www.pinterest.com
 
/Frida
 

Sovande björn

 
När jag hade virkat min Totoro så blev jag nyfiken på om personen som låg bakom mönstret hade virkat något annat också. Jag letade runt där jag hittat Totoro-mönstret och hittade SÅ många otroligt söta amigurumis. Jag vill verkligen tipsa er om att kika in här, både för inspiration och mönster!
Hursomhelst så hittade jag ett mönster på en panda som är en av de sötaste amigurumisarna jag sett. Det bästa av allt var att det även fanns ett mönster på den! Jag tänkte göra en panda från början men jag kände att det nog var enklast att virka en enfärgad björn först, så idag har jag virkat en liten vit björn! Mönstret på pandan är samma som till Nalle Puh-björnen som finns här (på engelska). Det var inte särskilt svårt varken att läsa mönstet eller att virka delarna, utan det svåraste var att sy ihop alla delar så att det såg bra ut men jag tycker själv att jag lyckades ganska bra till slut.
 
 
/Frida
RSS 2.0