Höstvirkning

Hösten är här på riktigt och jag älskar det. En av mina höstfavoriter är naturligtvis alla fantastiska färger i naturen, men det allra bästa är nog att det nu är hög tid att virka gosiga filtar, mjuka sjalar, varma vantar, mössor, sockor, boot cuffs och allt annat man kan tänkas behöva nu när hösten är här och vintern på väg!! Därför har jag den senaste tiden fokuserat på just sådant, och idag tänkte jag visa lite av det jag gjort!
 
Först ut är ett par vantar som jag frihandsvirkat i det supermysiga garnet Molly från Järbo Garn. Jag använde virknål 5,5 och provade mig fram, vilket betyder att jag fick repa upp och göra om en hel del innan de blev bra. Många gånger hade jag lust att bara slänga allt i soporna för jag blev så trött på att jag aldrig fick till det. De är långt ifrån perfekta men jag är ändå rätt nöjd eftersom jag aldrig frihandsvirkat ett par vantar förut. Det gick åt lite mer än ett nystan till varje vante.
 
 
 
Jag har även frihandsvirkat ett pannband eftersom jag frös så om öronen en morgon när jag var ute och cyklade. Det är virkat i dubbelt Helengarn med virknål 6. Superenkelt var det: jag lade upp 8 lm, och sedan virkade jag bara fasta maskor i bakre maskbågen tills pannbandet var lagom långt. Därefter virkade jag ihop det med smygmaskor från avigsidan. Lätt som en plätt!
 
 
 
Och så hoppade jag på trendtåget och virkade en så kallad "puffmössa" efter mönster från Chippzan. Efter att ha sett otaliga puffmössor i en grupp på Facebook blev jag sugen att prova på att göra en själv. Jag virkade min i Favorit från Falkgarn, knappt ett nystan på 100g gick åt, och jag använde virknål nr 5. Mönstret på mössan finns här och det var väldigt roligt men inte alls särskilt svårt så det kan jag rekommendera till alla, oavsett hur mycket man virkat innan.
 
 
Tevlig helg!
/Frida


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0