Cocoon cardigan

Äntligen har jag blivit klar med ett UFO. På senare tid har jag bara påbörjat nya projekt men nu var det äntligen dags att slutföra ett. Det blev en så kallad "cocoon cardigan"! Det är i princip bara en stor ruta som man syr ihop på sidorna men lämnar en liten bit öppen för ärmhål.
 
Just nu är det väldigt populärt med cocoon cardigans i flera av de virkgrupper jag är med i på Facebook. Jag har velat göra en länge men fastnade inte riktigt för den vanligaste modellen - en vanlig mormorsruta som man syr ihop. Men så hittade jag ett mönster som jag verkligen gillade, och gav mig på att göra en egen cocoon. Mönstret jag utgick från finns här, men eftersom garnet som användes i mönstret var tjockare än det jag planerat att använda fick jag tänka om lite. På det första försöket blev min ruta alldeles för liten och jag fick börja om. Försök nummer två blev däremot mycket lyckat och jag fick ihop en cocoon till slut.
 
Jag använde Rustas garn Helen och nål nr 6, och jag virkade väldigt löst för att få den luftig. Jag tror jag lade upp ca 95 maskor. Sedan virkade jag bara fasta maskor i bakre maskbågen, fram och tillbaka tills jag var nöjd med rutans storlek. Jag är inte säker men jag tror att min ruta mätte ungefär 80 x 80 cm när jag var färdig, och jag själv är ca 162 cm lång. Så sydde jag ihop rutan men lämnade ca 20 cm för ärmhål. Runt ärmhålen virkade jag sedan ett varv med kräftgång, det vill säga fasta maskor som virkas baklänges (från vänster till höger). Instruktion till hur man gör det finns här. Enligt mönstret skulle det även virkas en krage på tröjan, men eftersom min tröja blev en aning stor valde jag att istället vika ner kanten en bit och det tyckte jag blev bra. Jag tror att det gick åt lite mer än sju nystan sammanlagt och jag blev verkligen jättenöjd med min cocoon cardigan!!
 
Psst! Glöm inte att följa mig på Instagram, där jag lägger upp bilder lite oftare än jag uppdaterar bloggen! - @litenvirktant
 
 
Ha en trevlig vecka!
/Frida


Kommentarer
Anonym

Läcker!!! Jättesnygg. Kul att du är tillbaka här på bloggen. Gillar det du gör, väldigt inspirerande.

Svar: Men vad kul att höra! Tack så mycket! :)
Frida

2015-09-07 @ 16:22:36
Anonym

Åh, den var jättefin! Nu blev jag sugen på att göra en likadan :-)

Svar: Tack så mycket! Gör det, den var väldigt rolig att göra :)
Frida

2015-09-07 @ 17:29:48
URL: http://happyyarnjobs.blogspot.com
Annie

Jättesnygg!!

Svar: Tack så mycket! :D
Frida

2015-09-07 @ 20:36:24
URL: http://varanlillajulvra.blogspot.se
Annika

Vilken snygg! Verkligen! Den måste du vara nöjd med :)

Svar: Men åh, tack snälla du! Ja jag är verkligen jättenöjd med den :)
Frida

2015-09-08 @ 17:50:27
URL: http://litevirkning.blogg.se
Nenne

Superfin!!
Jag fick nyss upp ögonen för det här med cocoon-kofta. Var lite sen på det tydligen! Kanske får bli ett höstprojekt, den ser verkligen jättegosig ut!

Svar: Tack! Den är jättemysig! Perfekt för de kyliga kvällarna som kommer nu. :D
Frida

2015-09-09 @ 15:23:17
URL: http://prinsessanparonpure.blogspot.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0