Disktrasa

Jag har virkat min första disktrasa! Jag har varit sugen på att testa det länge och nu har jag gjort det. Efter mycket googlande blev det en med snäckmönster. Den är virkad efter Druttens mönster som ni hittar här, men jag använde ett annat garn och anpassade därför maskantalet lite. Den blev ca 18 x 18 cm stor. Jag virkade min disktrasa med virknål 3,5 i ett garn som heter Blend bamboo, som består av 30% bomull och 70% bambu. Det ska tydligen ha bra uppsugningsförmåga och torka ganska fort, och bambu har dessutom antibakteriella egenskaper.
 
Jag har inte provat disktrasan än så jag vet inte ön hur den kommer att vara. Jag är nyfiken på om virkade disktrasor är bättre än vanliga disktrasor, som jag hört många säga. Jag får väl återkomma om det!
 
 
/Frida

Två färdiga halsdukar

De två Duo-härvorna jag köpte på en marknad för två veckor sedan har nu blivit två halsdukar. Den färgglada blev klar förra veckan och sedan dess har jag använt den flitigt. Den blev mjuk och fluffig och otroligt skön att ha om halsen när det är kallt ute. Dessutom älskar jag färgerna!! Den svartvita halsduken blev klar igår och den ska min pojkvän få.
 
Halsdukarna är stickade efter Järbo Garns gratismönster som ni hittar här (nr 91295). De var väldigt lätta att göra eftersom man bara stickar räta maskor fram och tillbaka. Stickning är inte min starka sida egentligen men räta maskor klarar jag av! Jag mätte den färgglada halsduken och den blev 203 cm lång (fransarna inräknade). Jag valde att göra fransarna en aning kortade än det stod i mönstret, jag tror jag klippte trådar som var 40 cm långa istället för 45 cm. Anyway, lillasyster fotade mig med halsdukarna idag, så här kommer bilder på dem!
 
 
/Frida

Lycka

Lycka är att gå på marknad och hitta maaassa garn och inspiration.
 
Under helgen inhandlade jag:
- Två nystan Carolina från Marks & Kattens - som gått i konkurs! SÅ glad att jag fick tag på det här garnet så jag kan göra klart min snäckskalssjal!
- Två nystan ljusblått garn av ett märke som heter Azurite (?), vet inte vad jag ska göra med dem men gillade färgen
- Två nystan Junior från Järbo Garn, så nu kan jag fortsätta med min svarta snäckskalssjal!
- Två härvor Duo från Järbo garn, båda ska bli halsdukar
- Och så behövde jag ett par stickor till halsdukarna jag ska göra av Duo-garnet - självklart hade jag storlekarna över och under men inte just den jag behövde...
 
Sammanlagt blev det 700 gram garn + ett par nya stickor. Inte helt fel! Nu har jag att göra i några dagar i alla fall ;)
 
 
/Frida

Födelsedagspresent

Min pojkvän fyllde år häromdagen och han fick då bland annat en virkad godisbil av mig. Han har velat ha en sån jättelänge så jag tyckte att det var dags att göra en till honom. Bilen är ca 10 cm hög och ca 17 cm lång. Mönstret finns här, gratis och på svenska.
 
 
/Frida
RSS 2.0